Роси Рос с последния си хит RONSARD, вдъхновен от Пиер дьо Ронсар

1 Март 2011, Понеделник 18:30
ПРЕДСТАВЯНЕ НА СИНГЪЛА RONSARD НА РОСИ РОС (и на унгарската песен Tavaszi szél vizet áraszt)
София, Столична библиотека, Пиано бар Social Club – пл. Славейков 4
Концерти 

Роси Рос е известна поппевица, утвърдила се на сцените в България, Италия, Германия, Белгия, Финландия, Унгария и др. Репертоарът й включва поп, рок, джаз, суинг, кънтри, латиномузика. Издала е албумите: „Пътека”, „Палаво момиче”, „Молитва за човечност”, „Завръщане” и „За Вас”. Отличена е с много награди, лауреат е на Международния музикален фестивал „Златния Орфей” като композитор през 1998 г.

Написаната от Роси Рос песен „Ronsard” е по най-известния сонет за розата от Пиер дьо Ронсар (1524-1585). Стиховете са посветени на красивата Касандра, дъщеря на кралския ковчежник. На представянето на сингъла „Ronsard” Роси Рос ще изпълни и своята интерпретация на една от най-популярните унгарски народни песни за пролетния вятър „Tavaszi szél vizet áraszt”. Роси Рос е тясно свързана с Унгария – правила е концерти в Унгария, участвала е в унгарски телевизионни предавания и има множество интервюта в унгарската преса.

Вход свободен!

About trifoni

Svetlana Trifonovska is an investigative journalist who has worked in politics, the judiciary, business, tourism, agribusiness, food and wine and forests. Writes film script. Светлана Трифоновска е разследващ журналист, който е работил в сферата на политиката, съдебната власт, бизнеса, агробизнес, гори, вина, храни, туризъм и култура. Автор на филмови сценарий.
Публикувано на Изкуство, Приятели, Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Роси Рос с последния си хит RONSARD, вдъхновен от Пиер дьо Ронсар

  1. Pingback: Роси Рос с последния си хит RONSARD, вдъхновен от Пиер дьо Ронсар | Bulgarian Blog

Вашият коментар